PapaRellenaDe goedlachse Elita is al jaren onze medewerkster in Peru. Ze begon met het helpen van haar moeder Magda, die kokkin is, in de keuken van Los Pinos. Dat is nu eetlokaal de Grote Pan (La Gran Mesa). Daarna werd ze activiteitenbegeleider en in 2012 was ze zo gevorderd dat we haar aanstelden als projectcoördinator. Ze werkt volle weken, heeft een dochtertje en studeert in haar vrije tijd voor lerares, dankzij ons Studiefonds. Vandaag deelt deze sterke Peruaanse vrouw een gerecht met alle sponsors van Stichting Wees Kind. Want liefde gaat door de maag, zegt men!

PAPA RELLENA (gevulde aardappel)

(typisch Peruaans recept , voor 6 personen)

INGREDIËNTEN:

- Aardappels: 2 kilo

- Lamsvlees 1 kilo

- “Chuno” meel (of andere meel): 4 eetlepels (om met het geheel te mixen)

- Olie: 0.50 liter

Voor de vulling:

- Gehakt: 0.5 kg

- Olijven: 6 stuks (één voor elke aardappel)

- Eieren: 2 (gekookt en in vieren gesneden)

- Erwten: 0.25 kg

- Kleine wortels: 2 stuks

- Kleine ui: 1 stuks

- Knoflook: fijn gesneden, 1 eetlepel

- Oranje peper: fijn gesneden 2 theelepels

BEREIDING:

  1. Kook de aardappels in hun schil, pel de schil eraf na het koken en stamp tot puree. Voeg de bloem toe wanneer je een zachte aardappelpuree hebt en maak er 6 ovaal vormige ballen van.
  2. Om de vulling te maken; bak je het gehakt totdat het bruin is met een beetje zout, daarna haal je het uit de koekenpan.
  3. Met de overgebleven olie in de pan bak je knoflook, ui en peper (allemaal in kleine stukjes gesneden).ElitaPapaRellena
  4. Als dit bruin is, voeg je de (voorgekookte) erwten en (voorgekookt en fijn gesneden) wortels toe en meng je dit met het gehakt. Meng het goed door elkaar en laat het nog wat bruiner worden in de pan.
  5. Maak een opening in de ovaalvormige aardappelpuree ballen en stop de vulling er in. Daarbij doe je ook een vierde van het gekookte ei en een olijf, daarna maak je de opening dicht om de ovale vorm te behouden.
  6. Voeg meer olie toe aan de pan (tenminste 1,5 cm olie) en bak de gevulde aardappels in de koekenpan.

Tip

Voeg tijdens het bakken wat bloem toe aan de gevulde aardappels om te voorkomen dat deze opengaan.

De gevulde aardappel wordt meestal geserveerd met rijst, salade (sla, fijn gesneden ui tomaat en komkommer) maar het kan ook als snack of voorgerecht worden gegeten.

Buen provecho!

Nieuwsarchief

Nederlandse Partners

Overseas Partners

SWK Nieuws